Genealogisch onderzoek laten doen


Schema kwartierstaatBen je benieuwd naar jouw ‘verborgen verleden’, wil je weten wie jouw voorouders waren? Wil je genealogisch onderzoek laten doen? Of heb je zelf onderzoek gedaan en heb je hulp nodig? Ik kan helpen.

Voorouder onderzoek

Wil je weten wie jouw voorouders waren dan kan ik daar voor jouw onderzoek naar doen.

Soorten onderzoek:

  • kwartierstaat, dit is een overzicht van ouders, grootouders, overgrootouders etc. Iedere generatie verdubbelt het aantal voorouders: twee ouders, vier grootouders etc. Hiermee ga ik waar mogelijk vijf generaties terug tot ca. 1811;
  • stamreeks, dit is een overzicht van de voorouders via de mannelijke of vrouwelijke lijn. Waar mogelijk 7 generaties terug tot ca. 1750.

Je krijgt de onderzoeksresultaten als PDF-bestand per mail, eventueel op papier. Ook is het mogelijk de onderzoeksresultaten professioneel op te laten maken en te laten drukken.

Beperking: onderzoek is mogelijk van voorouders/personen binnen de huidige landsgrenzen van Nederland en is afhankelijk van de beschikbare gegevens.

Verder terug, meer generaties, buiten Nederland is ook mogelijk in overleg na offerte (afhankelijk van onderzoeksresultaten).

In verband met de openbaarheid van archieven is het belangrijk dat je zelf de meeest recente gegevens aanlevert, van jezelf, jouw ouders en eventueel jouw voorouders. Van daaruit kan ik verder gaan zoeken.

Als je mij een berichtje stuurt met daarin de informatie die je al hebt, dan krijg je van mij bericht terug met een vrijblijvende opgave van de kosten.

Hulp bij onderzoek

Als je zelf bezig bent met genealogisch onderzoek en je hebt hulp nodig, dan kan je ook bij mij terecht. Leg mij vrijblijvend jouw vraag voor en ik kijk wat ik voor je kan doen.

Daarnaast kan ik voor jou onderzoek doen in archieven van de noordelijke provincies (Tresoar in Leeuwarden, Groninger Archieven, Drents Archief of het Historisch Centrum Overijssel). Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.