Ben je benieuwd naar jouw ‘verborgen verleden’, wil je weten wie jouw voorouders waren? Wil je genealogisch onderzoek laten doen? Of heb je zelf onderzoek gedaan en heb je hulp nodig? Ik kan helpen.
Voorouderonderzoek
Wil je weten wie jouw voorouders waren dan kan ik daar voor jouw onderzoek naar doen.
Soorten onderzoek:
- kwartierstaat, dit is een overzicht van ouders, grootouders, overgrootouders etc. Iedere generatie verdubbelt het aantal voorouders: twee ouders, vier grootouders etc. Hiermee ga ik waar mogelijk vijf generaties terug tot ca. 1811;
- stamreeks, dit is een overzicht van de voorouders via de mannelijke of vrouwelijke lijn. Waar mogelijk 7 generaties terug tot ca. 1750.
In principe doe ik (digitaal) onderzoek naar de ‘basisgegevens’: geboortedatum en -plaats, huwelijksdatum- en plaats en overlijdensdatum en -plaats en indien bekend het beroep. Daarnaast kan ik uitgebreider onderzoek doen om wat meer achtergrondinformatie en heel misschien afbeeldingen van de voorouders te vinden of indien gewenst kan ik onderzoek doen naar de gezinnen van voorouders (dus ook broers, zusters etc.).
Je krijgt de onderzoeksresultaten als PDF-bestand per mail. In dit bestand zijn uiteraard ook de bronvermeldingen en waar mogelijk scans van gebruikte documenten opgenomen.
Ook is het mogelijk de onderzoeksresultaten professioneel op te laten maken en te laten drukken.
Beperking: onderzoek is mogelijk van voorouders/personen binnen de huidige landsgrenzen van Nederland en is afhankelijk van de beschikbare gegevens.
Verder terug, meer generaties, buiten Nederland is ook mogelijk in overleg na offerte (afhankelijk van onderzoeksresultaten).
Startgegevens
Om een start te kunnen maken heb ik zoveel mogelijk informatie nodig van jou (of de hoofdpersoon naar wie je onderzoek wilt laten doen) en evt. partner(s), ouders, grootouders etc. voor zover die bekend zijn. De volgende punten zijn daarbij belangrijk:
- Volledige naam
- Geboortedatum en -plaats
- Trouwdatum en -plaats
- Overlijdensdatum en -plaats
Deze informatie kan je vaak vinden in familie- of trouwboekjes, paspoorten en andere officiële documenten. Vraag wel altijd aan de nog levende personen, uit privacyoverwegingen, of zij akkoord gaan met het verstrekken van deze informatie!
Deze startgegevens heb ik nodig omdat recente gegevens nog niet openbaar zijn. Akten van geboorten zijn na 100 jaar openbaar, huwelijksakten zijn na 75 jaar openbaar akten en van overlijden zijn na 50 jaar openbaar.
Aan de hand van deze startgegevens kan ik vervolgens kijken of ik meer informatie en voorouders kan vinden en dan kan ik ook een inschatting doen van de tijd die het onderzoek gaat kosten en de kosten die dit met zich meebrengt. Aan dit startonderzoek zijn geen kosten verbonden en het is vrijblijvend.
Samenvattend:
- Je kunt kiezen uit een kwartierstaat (alle voorouders per generatie) of een stamreeks (voorouders via een mannelijke of vrouwelijke lijn);
- Dit kan eenvoudig (basisgegevens) of uitgebreid;
Je krijgt het resultaat als pdf-bestand, eventueel professioneel opgemaakt en/of gedrukt.
Als je mij een berichtje stuurt met zoveel mogelijk startgegevens die je al hebt, dan krijg je van mij bericht terug met een vrijblijvende opgave van de kosten.
Hulp bij onderzoek
Als je zelf bezig bent met genealogisch onderzoek en je hebt hulp nodig, dan kan je ook bij mij terecht. Leg mij vrijblijvend jouw vraag voor en ik kijk wat ik voor je kan doen.